Cheminė sudėtis
Bendrosios savybės | Mato vnt. | Reikšmė |
Drėgmė | % | 95 |
pH | pH vnt. | 6,6 |
Sausos medžiagos kiekis | % | 4,6 |
Sausoje medžiagoje: | ||
organinės medžiagos kiekis | % | 85,9 |
pelenų kiekis | % | 14,1 |
bendro azoto (Nb) kiekis | % | 4,5-6,7 |
huminių rūgščių kiekis | % | 1,83 |
fulvo rūgščių kiekis | % | 0,44 |
Gamtinis tankis | g/cm3 | 0,998 |
Mikro ir makro elementai | Mato vnt. | Reikšmė |
Sausoje medžiagoje: | ||
bendro azoto (Nb) kiekis | % | 3,8 |
Nitritų (NO2) kiekis | mg/kg | 0 |
Nitratų (NO3) kiekis | mg/kg | 0,058 |
CaO | % | 1,59 |
Fe2O3 | % | 0,6 |
SiO2 | % | 7,43 |
Na | mg/kg | 42 |
K2O | % | 0,38 |
P2O5 | % | 0,1 |
Al2O3 | % | 0,71 |
SO3 | % | 1,34 |
CO2 | % | 0,76 |
Organinė C | % | 42-48 |
Fluoras (F) | mg/kg | 3,59 |
Cinkas (Zn) | mg/kg | 38,76 |
Varis (Cu) | mg/kg | 5,88 |
Manganas (Mn) | mg/kg | 4,1 |
Selenas (Se) | mg/kg | < 0,1 |
Magnis (Mg) | mg/kg | 54 |
SiO2/CaO | % | 4,13 |
Amino rūgštys | Mato vnt. | Reikšmė |
Sausoje medžiagoje: | ||
Asparto r. (Asp) | g/kg | 17,86 |
Treoninas (Thr) | g/kg | 12,54 |
Serinas (Ser) | g/kg | 13,45 |
Glutamo r. (Glu) | g/kg | 15,20 |
Prolinas (Pro) | g/kg | 5,28 |
Glicinas (Gly) | g/kg | 13,04 |
Alaninas (Ala) | g/kg | 15,02 |
Metioninas (Met) | g/kg | 1,69 |
Leucinas (Leu) | g/kg | 10,00 |
Izoleucinas (Ile) | g/kg | 8,31 |
Valinas (Val) | g/kg | 12,85 |
Fenilalaninas (Phe) | g/kg | 12,48 |
Histidinas (His) | g/kg | 3,56 |
Lizinas (Lys) | g/kg | 8,01 |
Argininas (Arg) | g/kg | 3,28 |
Tirozinas (Tyr) | g/kg | 4,95 |
Triptofanas (Trp) | g/kg | - |
Cisteinas (Cys) | g/kg | - |
Asparaginas (Asn) | g/kg | - |
Glutaminas (Gln) | g/kg | - |
Vitaminai | Mato vnt. | Reikšmė |
Sausoje medžiagoje: | ||
B1 | mg/kg | 0,12 |
B2 | mg/kg | <0,1 |
B6 | mg/kg | <0,1 |
Niacinas | mg/kg | <1 |
Pantoteno r. | mg/kg | <0,2 |
Biotinas | μg/kg | 4 |
Folio r. | μg/kg | 28,7 |
B12 | μg/100 g | 0,42 |
Maistinė vertė | Mato vnt. | Reikšmė |
Sausoje medžiagoje: | ||
Žali baltymai | % | 25,34 |
Žali riebalai | % | 0,19 |
Žalia ląsteliena | % | 51,57 |
NEM (neazotinės ekstraktinės medžiagos) | % | 15,02 |
Pelenai | % | 7,88 |
Energetinė vertė | kcal | 14 |
Energetinė vertė | KJ | 59 |