Bendrosios savybės Mato vnt. Reikšmė
Drėgmė % 95
pH pH vnt. 6,6
Sausos medžiagos kiekis % 4,6
Sausoje medžiagoje:
  organinės medžiagos kiekis % 85,9
  pelenų kiekis % 14,1
  bendro azoto (Nb) kiekis % 4,5-6,7
  huminių rūgščių kiekis % 1,83
  fulvo rūgščių kiekis % 0,44
Gamtinis tankis g/cm3 0,998
Mikro ir makro elementai Mato vnt. Reikšmė
Sausoje medžiagoje:
  bendro azoto (Nb) kiekis % 3,8
  Nitritų (NO2) kiekis mg/kg 0
  Nitratų (NO3) kiekis mg/kg 0,058
  CaO % 1,59
  Fe2O3 % 0,6
  SiO2 % 7,43
  Na mg/kg 42
  K2O % 0,38
  P2O5 % 0,1
  Al2O3 % 0,71
  SO3 % 1,34
  CO2 % 0,76
  Organinė C % 42-48
  Fluoras (F) mg/kg 3,59
  Cinkas (Zn) mg/kg 38,76
  Varis (Cu) mg/kg 5,88
  Manganas (Mn) mg/kg 4,1
  Selenas (Se) mg/kg < 0,1
  Magnis (Mg) mg/kg 54
  SiO2/CaO % 4,13
Amino rūgštys Mato vnt. Reikšmė
Sausoje medžiagoje:
  Asparto r. (Asp) g/kg 17,86
  Treoninas (Thr) g/kg 12,54
  Serinas (Ser) g/kg 13,45
  Glutamo r. (Glu) g/kg 15,20
  Prolinas (Pro) g/kg 5,28
  Glicinas (Gly) g/kg 13,04
  Alaninas (Ala) g/kg 15,02
  Metioninas (Met) g/kg 1,69
  Leucinas (Leu) g/kg 10,00
  Izoleucinas (Ile) g/kg 8,31
  Valinas (Val) g/kg 12,85
  Fenilalaninas (Phe) g/kg 12,48
  Histidinas (His) g/kg 3,56
  Lizinas (Lys) g/kg 8,01
  Argininas (Arg) g/kg 3,28
  Tirozinas (Tyr) g/kg 4,95
  Triptofanas (Trp) g/kg -
  Cisteinas (Cys) g/kg -
  Asparaginas (Asn) g/kg -
  Glutaminas (Gln) g/kg -
Vitaminai Mato vnt. Reikšmė
Sausoje medžiagoje:
  B1 mg/kg 0,12
  B2 mg/kg <0,1
  B6 mg/kg <0,1
  Niacinas mg/kg <1
  Pantoteno r. mg/kg <0,2
  Biotinas μg/kg 4
  Folio r. μg/kg 28,7
  B12 μg/100 g 0,42
Maistinė vertė Mato vnt. Reikšmė
Sausoje medžiagoje:
  Žali baltymai % 25,34
  Žali riebalai % 0,19
  Žalia ląsteliena % 51,57
  NEM (neazotinės ekstraktinės medžiagos) % 15,02
  Pelenai % 7,88
  Energetinė vertė kcal 14
  Energetinė vertė KJ 59